Dezastru în bucătărie, ep. 24 – cinnamon rolls

Varianta de 5 minute 🙂 Cu o singură condiție, no bine, poate două :)) Să nu citești eticheta și să faci abstracție de cantitatea de zahăr 🙂 

Te duci frumușel în vizită la Auchan și la raionul de pâine/prăjituri mai nou vând aluat crud de cozonac (poți încerca și în alte rețele sau prin brutării/cofetării). Acasă, întinzi frumos aluatul subțire într-un dreptunghi, deasupra îl ungi cu jumătate de pachet de unt moale și îl presari cu zahăr brun sau zahăr tos și scorțișoară; dacă vrei poți să mai adaugi nuci, alune, stafide, etc. Rulezi cu grijă aluatul pe lungime, după care tai rondele de câte un deget grosime și le pui în tava de aragaz, pe hârtie de copt la distanță, cu partea rulată în sus. Dintr-un cozonac iese o tavă de rulouri. Mai mult de cinci-zece minute nu ar trebui să îți ia partea asta 🙂

Lași tava vreo jumătate de oră la temperatura camerei, timp în care rulourile vor crește până ajung să se unească între ele, ceea ce este ok. După care coci la cuptor, vreo jumătate de oră sau până este aluatul făcut.  

Dacă vrei să pui și glazură deasupra, este zahăr pudră amestecat cu apă, vanilie și niște unt (dar să nu te plângi după că e prea dulce :)) ). 

De consumat cu o cafea fierbinte și neagră ❤ Este dezastruos de bun ❤ 

Și dacă nu găsesc aluat la Auchan, ce fac? Înveți să faci aluatul (cu un mixer bun se face destul de repede, dar desigur, cel mai bun, este cel frământat cu mâna, la 5 dimineața, cum făcea buni odinioară…) sau suni un prieten 😀

Și dacă nu pricep nimic din ce ai scris tu mai sus? No bine, dezastru mic ce ești (și tu), cauți rețeta pe youtube :))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.