Dezastru în bucătărie, ep. 41 – ciorbă de cartofi cu tarhon

Într-o perioadă, mai tot ce găteam avea tarhon. Nu mă întrebați de ce, nu am explicații pentru comportamente dezastruoase… :)))

No bine, o zeamă clasică, din Transilvania. Odinioară se lua un ciolan de porc și se fierbea super bine, după care se combina cu legume și cartofi și se dregea cu suc de roșii și tarhon, plus niște oțet.

Mai nou e mai rapid să cumperi ciolanul gata fiert (eventual ușor afumat), îl tai bucățele mici, și, dacă e super sărat, îl dai într-un clocot și arunci prima apă. După care pui altă apă și adaugi morcovi, țelină, pătrunjel rădăcină, ceapă, ardei, tăiate mărunt sau date pe răzătoare, sare/vegeta, piper. Când sunt aproape fierte adaugi cartofi tăiați bucăți mai mari. La final bulion, tarhon din oțet și niște oțet. Servești în farfurie cu un praf de pătrunjel verde tocat. 

Acum dacă vrei o variantă vegană, scoți ciolanul din oală… dar, no bine, ești sigur/ă că vrei să faci asta? 🙂

Și ai ars oalele, aragazul, blocul, legumele? Nu, dar am trișat puțin 🙂 Ciorba din imagine este făcută de Chef, motiv pentru care toate legumele sunt tăiate identic 😀 Dar, pe cuvânt de dezastru, și a mea iese exact la fel 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.