Dezastru în bucătărie, ep. special – păsui cu ceapă

Păsui cu ceapă. Episodu’ 4. Carmen mamă…..

Se ia o carte de 401 dă pagini cu rețete de grătare, plăcinți și alte chestii de le manâncă americanii la barbecue. Bine, 376 dacă scazi coperțile, cuprinsu’ și niscai baliverne. Se citește o dată. Se uită. Se mai citește o dată. Se cujetă. Și se concluzionează: nivelu’ de bucătăreală e tot la nivel de 7-12 ani. Drept urmare….

Rețeta:

2 pounds thin young green beans, trimmed, ¼ cup extra-virgin olive oil, 2 tablespoons chopped fresh chives, Sea salt such as fleur de sel.

Adicătelea, fasole verde, ulei de măsline, ceva soi de ceapă și sare. Dă mare.

Modu’ de preparare:

Te trezești duminică dimineață chiaună că te-a sunat sor-ta prea devreme. Te deplasezi biped în bucătărie, bagi o cafea și o mahoarcă și te îmbraci. Te trezești de tot când te mai sună o dată soru-ta să te dai jos din turnu’ de fildeș și te deplasezi motorizat până la mă-ta. Care te trimite în grădină să-ți întărești mușchii la picioare și te întorci cu o pungă de fasole și niscai cepe.

După care te uiți la cumnatu-to care învârte niște cevauri pe grătar și te întrebi de ce-i puiu’ roșu. Te întorci acasă și uiți fasolea în frigider. Și ceapa în cămară. Cam o săptămână.

După care, cureți fasolea și-o speli. Pui o oală cu apă pe foc, arunci în ea niste sare și aștepti să fiarbă. Așa zice la carte. Dacă te cheamă Carmen arunci și-o cană de oțet, că nu ești suficient de acră. Când fierbe apa, pui fasolea în oală și aștepți cam 5 minute. Scurgi fasolea și aștepti. Iar. Să se răcească.

După care cureți ceapa și încerci s-o tai feliuțe subțiri cum te-a învățat mă-ta. Nu-ți iese, da’ o arunci peste fasole. Torni niște ulei de măsline peste și mesteci. Și teoretic niște sare. Da’ ai pus și-n apă. Așa că sari peste. Te simți mândră de tine că ai gătit ca americanii.

P.S. Ceapa nu-i aia din rețetă, da’ mama n-are decât ceapă roșie.

P.P.S Până la sfărșitu’ anului s-ar putea să reușesc să respect o rețetă. S-ar putea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.