Cărți, scene și manele – ediția iunie 2020

Your job in life is to find the yes that is buried in the many nos you’ll hear along the way.

Life is Like a Musical, Tim Federle

Life Is Like a Musical: How Broadway Can Help You Live Your Best Life – Tim Federle a scris în 2017 o carte motivațională care e mult mai simpatică decât o tonă de alte cărți de gen, chiar dacă necesită puțină cultură generală (sau capacitatea de a folosi google) pentru a prinde toate ideile. Eu l-am găsit pe Tim din greșeală, când i-am descoperit cărțile de cocktailuri literare, după care l-am regăsit la serialul High School Musical, continuarea filmelor cu același nume (să vedem dacă apare și sezonul 2).

Baghdad Central (2020) – miniserie, bun. Zici că e despre Românica lui Ceașcă, doar că e Irak după debarcarea lui Saddam. Are chiar și ușoare urme de sarcasm, lol.

Tommy (2020) – doar un sezon, păcat, nu a fost cel mai prost serial văzut vreodată. Despre o tanti care ajunge șefa poliției din LA în care încearcă să facă ordine în corupția locală, în timp ce se bate cu găștile, rasismul și prejudecățile față de femei/ femei gay.

The Lost Husband (2020) – brrr, super prost, cam ca majoritatea producțiilor din ultima vreme.

Good Morning Vietnam (1987) – beautiful și după atâta vreme.

The Way Back (2020) – Ben Affleck alcoolist recuperat joacă rolul unui alcoolist care se va recupera în filmul numărul 2, lol. Puțin baschet, mult blabla, încă și mai multe goluri în logică (preoțică îl acceptă ca antrenor, deși e clar că omul are traume recente și probleme cu alcoolul dar îi desface contractul doar când se apropie finalul de sezon.. bre, mă lași…). În cazul în care nu știți, pe la Hollywood toți au o problemă cu alcoolul sau drogurile și e de bon-ton să povestești despre greutățile vieții tale la Ellen (sau colegii ei) la tv. Mda.

Seria Alexander Gregory – cărți cu criminali, detectivi și un psihiatru profiler, sunt 3 apărute până acum, bune pentru o zi cu ploaie.

Seriale care s-au terminat din lista mea: dacă nu v-ați uitat la Homeland, big mistake, a fost unul din serialele bune, cel puțin sezonul final este o bijuterie. How to get away with murder, în final madam Keating le supraviețuiește tuturor, pentru asta chiar a meritat să văd nu știu câte sezoane pe fast forward înainte, lol… Liar, mini serie cu două sezoane, al doilea o lălăială. Madam Secretary, mai lungit, mai chinuit, ok până în final. Silicon Valley – dacă nu v-ați uitat la el, e musai. Will & Grace, unul din serialele de odinioară, resuscitat cu aceeași actori plus ceva prospături, ultimele episoade cam penibile (de unde tragem concluzia că uneori e bine să nu o lălăiești prea mult).

Partea nasoală e că nu prea am ce să pun în loc, că observ că apar numai show-uri cu supereroi, de zici că e noua colecție de stickere turbo…

Uncanny Valley: A Memoir, Anna Wiener – tot despre Silicon Valley, cred că avem nevoie de cât mai multe cărți de acest fel, că prea i-am urcat pe piedestal pe toți it-iștii și de fapt și ei sunt oameni, ca noi toți (bașca unii nu-s capabili nici măcar să instaleze un windows, lol).

Pe Ilse o știți de la Eurovision din 2014 (Calm After the Storm) – are 43 de ani!!!!!, iar Michael a fost la același Eurovision în 2018 (hai, recunoașteți că v-a lipsit concursul anul acesta! :P)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.