Update #7 coronavirus

Recunosc că i-am urât pe guvernanți când au anonimizat cifrele la maxim, dar uite că au avut dreptate. De câteva săptămâni încoace nu mă mai uit obsesiv pe cifre și, deși am înregistrat mental suta de mii, am aruncat-o într-un răftuleț și am trecut mai departe.

În acest moment este clar că epidemia își urmează cursul ei și că putem să stăm în cap, dar va fi fără efect. Partea bună este că mai multe vaccinuri au ajuns în faza 3 de testare, partea proastă este că mai durează până ies pe piață. Asta e.

Practic după vot vom avea rezultatele începerii școlilor, a terminării concediilor și a deschiderii diferitelor instituții în interior – restaurante, instituții de cultură, centre sportive, așa că, dacă avem noroc de o toamnă lungă și călduroasă și puțină disciplină la nivel de societate, am putea scăpa mai lejer.

Domnul ministru al tineretului și sportului anunța niște criterii noi, inclusiv pentru sportul de amatori – mă gândesc că ne face o surpriză și deschide și piscinele. 🙂

Cât privește fără botniță, chiar mă gândeam la un moment dat unde au dispărut toți comentatorii cu fake news de pe grupuri. :))) Și uite, că am găsit, și-au făcut un grup de al lor.

Eu văd o corelație între nivelul de educație, practicarea religiei și susținerea unei conspirații sau a alteia (pot să vă spun și cu cine votează, dacă vreți, lol). Dar este strict o percepție subiectivă. Of course, în afară de persoane cu interese politice în această zonă.

Ce este de făcut? Educație continuă, instituții care să comunice clar, mai puțin blabla și mai mult găsit de soluții la probleme. Cred că de aici sunt jumătate din rahaturile sharuite obsesiv de unii și alții.

Marea majoritate a oamenilor înțeleg riscul unei epidemii în contextul sistemului sanitar românesc și își iau măsurile adecvate. Da, suntem toți obosiți psihic, dar așa-i toată planeta, nu suntem noi mai varză ca alții. Și am avut un noroc chior cu faptul că suntem în UE – lucrul acesta nu trebuie să îl uităm niciodată!

Și un bonus de final: am auzit că-s cosmopolită, dar nu ca blocurile ălea noi urâte din cătun, și că lucrul ăsta e de rău. Sunt convinsă că panarama respectivă, care a emis prostia de mai sus în context electoral (și care pare și Cpfistă), își face concediile la Sovata băi și se spală pe cap cu șampon de urzică, o dată pe săptămână, că e prea cosmopolit să te speli în fiecare zi… Și voi vreți un oraș european, lol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.