Colectarea selectivă (oct 2020)

Am fost cu frate-miu prin magazine să ne uităm după containere pentru colectat selectiv. Totul bun și frumos, dar la ce se găsește pe piață, îți mai trebuie o cameră specială pentru gunoi. Not ok. Deloc. Nu știu ce oameni se găsesc la design de produs, dar sunt cu vaca, rău de tot. Adică, într-o țară în care majoritatea locuim în cutii de chibrituri comuniste/ de ghetou de lux, logistica de apartament nu poate să fie de dimensiuni de viloace burgheze.

Într-un final am găsit o variantă la Auchan, care s-a potrivit pentru spațiul desemnat pentru gunoi din bucătărie, cu recipientul mic pentru fracția umedă și cel mai mare, pentru plastic & metal. Hârtia va fi în spate, în containerul trei. Problema va fi de anul viitor, când compostul trebuie separat, deci încă un recipient… pffff.

La mine, ieri am dus două pungi de plastic la container, sticle de apă, cutii de iaurt și mărunțișuri. Plastic frate, plastic fără număr… Ceva e putred în societatea noastră rău de tot și nu se va rezolva decât la producători…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.