Update #8 coronavirus

Iar?

Las aici niște idei pentru când voi avea timp să trec prin articole. 🙂

Niște chestii din ultimele zile:

Chiar dacă începerea școlilor a avut efect de transparentizare a informațiilor, pentru că autoritățile au trebuit să facă publice ratele de infectare pe localități, pentru a trece școli de la un scenariu la altul, chiar dacă mai scapă prin comunicate și conferințe date despre focare în școli, spitale și instituții, după atâta amar de vreme și o vară cu soare cât de cât, nu știm nicio dată calitativă despre infectări.

De exemplu, avem cazul focarelor din spitalul județean Brașov, care sunt multe, prin diferite secții. În condițiile în care oamenii nu mai ajung acolo fără triaj și – se presupune – test. WTF is going on? Nu se dezinfectează? Angajații stau împreună la cafea și țigări? Nu se respectă circuitele? WTF???

La fel, nu știm dacă sunt focare noi sau vechi, nu știm în cât timp durează stingerea unui focar, șamd.

Avem niște date seci și niște decizii care par luate din ce în ce mai mult sub presiunea publicului sau a diferitelor grupuri de influență.

În condițiile acestea e mai simplu ca patron să închizi, să îți trimiți angajații în șomaj și să se spele statul pe cap cu ei. Noroc că majoritatea din mediu privat sunt oameni cu bun simț, care gândesc mai departe de statul incompetent…

Ceea ce mă aduce la următoarea concluzie: sistemele actuale sunt atât de putrede, încât nu mai avem ce repara. Practic trebuie reconstruit totul de la zero, hai să vedem cine se bagă…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.