No bine, am prostul obicei să citesc etichete, deși devine dificil, că literele sunt din ce în ce mai mici… Și ce am descoperit eu la ultimele lecturi?
Monoglutamatul de sodiu a mai dispărut din produse, dar nu de pe toate. În schimb a apărut zahărul. Zahăr în vegeta – serios, era să-mi pice punga din mână! Zahăr în salam. De ce han tătarul trebuie să avem zahăr în salam, nu știu, că nu e prăjitură.
Este plin de oameni cu diabet sau de persoane care se apropie de asta, deși nu știu, că nu își fac analizele în mod regulat. Ghidurile de nutriție nu exclud zahărul din alimentație, dar sugerează o cantitate limitată pe zi. Discutăm de zahăr adăugat. Ori în condițiile în care nu ai exercițiu de a citi etichete și de a calcula calorii, riști foarte ușor să faci excese, fără să vrei.
Citiți cu atenție etichetele în special la produsele noi sau cele cu ambalaj modificat!