Cărți, scene și manele – ediția ianuarie 2021

You did this?

Money did this. Is the only language this country understands.

Greys Anatomy 17×06

Hello din 2021! Da, încă n-am scăpat de covid, nici de conspiraționiști, nici de stress (doar de Trump pe twitter, yeah!), dar atâta vreme cât avem cărți, filme, muzică și ditamai patrimoniul cultural la un click distanță, viața este digerabilă. 🙂

Chiar dacă toamna nu ne-a adus înapoi toate serialele preferate, a fost un miracol adevărat că am putut vedea câteva episoade; următoarele ar trebui să apară din martie încolo, dar, ținând cont că LA este momentan depășit de pandemie, s-ar putea să ne reîntâlnim cu personajele noastre favorite de abia pe la începutul verii. Dar știți ce, important este ca actorii și echipele lor să treacă cu bine de virus, că restul se rezolvă.

Dacă sunteți fanii Shondei, știți că s-a mutat la Netflix și că prima producție lansată aici este Bridgerton. Am citit cărțile Juliei Quinn, tipa scrie fără număr ficțiune romantică istorică, cu accentul pe ficțiune, Bridgerton fiind seria cea mai lungă, cu 8 cărți. Și cum știm că Shondei îi plac sezoanele multe, presupun că vom avea minim 8 sezoane. 😀 Nu prea mi-a plăcut trailerul, care a fost oricum super mediatizat, dar serialul este ok. Muzica bună. Costumele, superbe. Actorii, merg o tură – și bănuiesc că serialul îi va lansa pe vreo câțiva în carieră. Cartea e mai bună, dar no, nimic nou.

Între timp Anatomia lui Grey, ultima producție a Shondei care mai rulează, pare a se apropia de final. Mi-e greu să cred că fantoma lui McDreamy (upsss, spoiler alert!) a fost invocată doar de dragul unui sezon special. Dar no bine, vedem ce se întâmplă. Până una alta, este unul dintre cele mai bune seriale de pe piață, ceea ce este incredibil, după atâția ani.

Black Beauty, de la Disney, de văzut cu kinderii. 🙂 Distribuție ok, vocea lui Kate Winslet superbă, șase cai frumoși, perfect pentru vremea de afară.

Avem sezonul 2 de la A Discovery of Witches. Trailerul arată promițător.

The Queen’s Gambit. Toată lumea de pe net a spus că e fain și de data aceasta a avut dreptate. Chiar dacă nu e nu știu ce poveste, te prinde și vrei să îl vezi până la sfârșit.

Cobra Kai, sezonul 3. Dacă facem abstracție de niște faze stupide (spoilers!), gen kinderul care din comă și ușor paralizat ajunge la karate cât ai spune “wtf”, continuarea lui Karate Kid este simpatică și este de apreciat că integrează scene din filmele originale. Serialul s-a mutat de pe youtube pe Netflix, drept urmare s-ar putea să vedem și sezonul 4.

Another round. Nordici alcooliști, deprimați și sinucigași. E comedie, apropo. :)) Să vă uitați și la Zorba Grecul, după care puteți compara și discuta dansul de la final. 🙂

Soul. Pixar. Desenat într-un mare fel. Să nu mai spunem de pizza de NY… Plus vocea lui Jamie Foxx.

Stage mother. Introducere, cuprins și încheiere. Emoții și umor, când trebuie. Nu te stresează cu intrigi suplimentare. Genul de film clasic, de văzut cu suc și popcorn. 🙂

No bine, zi-ne și de cărți. 🙂 Am citit și mi-a plăcut autobiografia Aliciei Keys – More Myself: A Journey, una din cărțile premiate de goodreads, Such A Fun Age, de care nu pot să spun că am fost extaziată, și Breasts and Eggs de Mieko Kawakami, o cântăreață/bloggeriță, devenită tânără scriitoare și mediatizată ca tânără speranță japoneză a lui 2020. Ce să zic, încă o nație de tâmpiți. :))) Cât despre carte, s-ar putea ca traducerea să nu avantajeze – părere extrem de subiectivă și intuitivă.

Manele cu alcool și pastiluțe roz, ca pentru vremurile stupide în care trăim. LOL. (Ironie și sarcasm, dar nu consumați droguri și nu faceți abuz de alcool 🙂 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.