Update #12 coronavirus

Încetul cu încetul vom începe să aflăm și cum am ajuns în pandemie, și de ce măsurile care sunau bine pe hârtie nu au funcționat în realitate.

Procesul de vaccinare cam peste tot prin lume pare destul de haotic. Cu excepția Israelului – în teorie, cel puțin. Platforma noastră de programări este pe același model ca cea folosită pentru granturile statului. Faza cu “bolnavii cronici care se tratează în privat și nu se regăsesc pe platformă”; stați relaxați că nu se regăsesc nici ceilalți bolnavi. 🙂 România ar vaccina un procent mult mai mare în următoarele 2 luni dacă ar primi suficiente vaccinuri, dar momentan situația este fluidă.

Încă o dată vedem limitările cardului de sănătate, care trebuie să intre în evaluare și modificare/ actualizare (la vaccinare se folosește doar cartea de identitate).

Pile – esențiali – neesențiali, piramida societății locale. Pușcăriași mai valoroși decât instituționalizații. Aici cred că nu e numai din motive de densitate, ci este gândire pro-activă (să pregătim mediul pentru când vom ajunge și noi acolo).

Amendați – cine are timp, să întrebe Anaful cât au încasat din amenzile date în pandemie, să vedem și noi dacă iese măcar de 10 km de autostradă între Brașov și Sibiu? 🙂 Ca dacă iese, atunci să mă scuzați dar trebuie să modificăm strategia: plătim niște reclamă la tv cu “vă așteptăm în Postăvaru, zăpadă, urși, party și să aveți 100 de coco la voi, pentru amenda locală”. Și va fi win-win, pentru toată lumea. 🙂

Deși economia > viața, încă avem chestii închise, pe o logică știută doar de Zâna Măseluță și lupul cel rău. Sprijinul pentru companii și cultură, este frumos, dar primul este deja cu scandal și fraude și cel de-al doilea probabil va urma același pattern. Cât privește ONG-urile, dă-le dreaq, că și așa irită pe toată lumea (de ex. ARAS tocmai și-a închis un program de bază și estimez că este doar începutul…)

Răbdare. Inspiră. Expiră. Răbdare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.