Orașul în care nimeni nu vrea să mai muncească

Este singura concluzie de bun simț. Angajații statului, indiferent de instituție, nu vor să mai muncească în orașulcelverdedevisșidepoveste Brașov. Nivelul ăsta a depășit solitaire + dosar cu șină + informații la etajul doi care nu există.

Două exemple rapide:

1. Am pus notificare în aplicația primăriei legată de cișmeaua care nu mai există în parcul Tractorul, deși e vară, caniculă și oamenii au liber în parc, rugând să urgenteze montarea ei (presupunem că va mai fi montată, că țeava încă există). Primul răspuns a fost că există o altă cișmea, deci valea. Pentru că am insistat, cu întrebare clară, în limba română, am primit răspunsul al doilea, agramat, cu valea doi. Semnat “echipa…”, că mailurile se trimit de echipă, nu de Georgescu sau Popescu. Pentru această activitate intensă, un angajat din Primărie este plătit lunar de fraieri.

Accesul la apă potabilă pe domeniul organizat al statului aka parc cred că face parte din funcționalitățile zonei, nu este un moft.

2. Fântâna arteziană din părculețul de pe Victoriei nu va fi pornită anul acesta, pentru că oamenii din zonă sunt frustrați de consumatorii de aurolac care-și fac veacul pe acolo, drept urmare primăria și poliția locală consideră că astfel se va rezolva problema. În același timp, creierele de tinichea pesede vor parc de copchii în loc de arteziană. Vor dispărea aurolacii, cerșetorii și gândacii din zonă? Nu. De ce se strâng aceste categorii tocmai aici? Din același motiv pentru care îi găsim în preajma tuturor gărilor din lume, zonă cu trafic intens și poartă de intrare în oraș. Plus oportunități de a face bani pentru rețetele din care fac parte. Nu are nicio legătură cu arteziana, poate să fie și parc de copii – dar sincer, vreți aurolaci printre copii? Din tot discursul lipsește de fapt motivul pentru care există arteziana în zonă, care nu are legătură cu designul, ci cu poluarea. Arteziana era singurul instrument care mai purifica aerul – și credeți-mă pe cuvânt, că locuiesc în gări din 2001, zona este dezastru. Zice poliția locală că nu poate să stea nonstop în zonă… și de ce nu? E prea mult de muncă? Asta făcând abstracție de faptul că de multe ori polițiștii nici nu se dau jos din mașina de patrulare…

Cât ar fi fost e greu să mi se răspundă cu “cișmeaua p… va fi montată în 3 luni”? Dar să colectăm aurolacii și cerșetorii de pe stradă? Oare trebuie să mai plătim niște studii și niște consilieri pentru asta? Hai, că punem mână de la mână, ce draq, dacă altfel nu se poate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.