Nu educația sexuală în școli e problema

Că se va face în școli sau de pe net, ca și în prezent, educația sexuală este doar o parte a problemei. Da, ar fi frumos ca statul să facă o dată în viață ceva util pentru cetățenii săi, dar unii dintre noi știm că uneori e chiar mai bine ca statul să își vadă de mă-sa și să ne lase să lucrăm în liniște, că mai mult ne încurcă. Și relaxați-vă, că pot sta progresiștii și în organele lor împrumutate, majoritatea tinerilor sunt capabili să-și folosească creierul din dotare și să discearnă între informații. Și cine nu poate, asta e, va suporta consecințele. Aceleași discursuri sforăitoare le-am auzit atunci când făceam prevenție HIV și dădeam prezervative pe stradă sau în școli sau când făceam prevenție primară de droguri. Și uite că nu au ajuns toți cu SIDA și nici drogați.

Buun. Chestia mai dură este alta. Degeaba vor învăța fetele la școală că dacă faci sex, protecția este baza, dacă ginecologul costă 150 lei consultația și o folie lunară de anticoncepționale este 25 de lei. Și doctorul e la oraș. Deci mai adaugă transport, săpun, haine, o zi pierdută. Plus acord parental, dacă ai sub 16 ani. Practic sistemul te vrea cu burta la gură, nonstop, mai puțin miercurea, vinerea, duminica și în toate sărbătorile cu roșu din calendar, când nu e voie, că se supără personajul imaginar.

Altfel, este hazliu să vezi cum victimele sunt de vină, pentru tot, că sunt violate la 10 ani, că rămân gravide și că există într-o țară care le discriminează la fiecare colț…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.