Update #18 coronavirus

Facem centre de vaccinare în școli, părinții trebuie să își dea acordul pe formular. Nu putem începe vaccinarea pentru că formularul nu e conform gdpr (o prostie inventată de câțiva ani). De fapt dacă vă uitați la declarațiile publice avem așa: ministrul educației, care nu susține vaccinarea.

Introducem pașaportul verde în localitățile cu incidență între 3 și 6 (cu Delta s-ar putea să ajungem rapid la incidențe nebănuite, vezi India acum câteva luni). Nu putem introduce pașaportul că nu e [introdu motiv]. Din nou, dacă vă uitați pe declarații publice, avocatul poporului nu susține vaccinarea.

Și acum să extrapolăm din doar 2 exemple – știu, ne-ar trebui mai multe, dar căutați-le voi. Sursa problemei nu este legislația și nici virusul, care, mânca-l-ar mama, până acum s-a manifestat exemplar, ca la carte. Sursa sunt politicienii aflați în funcții maxime de decizie, care nu susțin vaccinarea (că-s dobi, că sunt doar cinici și preferă alegători morți, naiba știe).

Nu puteți să îmi spuneți că ministrul educației a aflat de gdpr din presă și nici că trei ministere nu puteau discuta înainte de a lua o decizie cum să implementeze un nenorocit de pașaport.

Câțu va intra în istorie ca cel mai imbecil prim ministru, indiferent cât va mai rămâne la Palatul Victoria. Practic am întâlnit părinți nehotărâți mai hotărâți decât primul ministru, care iese nonstop cu mesaje care se contrazic unele pe altele.

Ministerul Sănătății a ajuns, în sfârșit, să comunice mai bine pe pagina RO Vaccinare. După un an și jumătate… Plus am văzut share pro-vaccin prin medii gen Las fierbinți și nuștiucine-dansatoarea. Pe de altă parte avem Șoșoacă-vaccinul te face steril trei generații de acum încolo și mulți indivizi, vaccinați de altfel, care insistă cu argumentație antivaxx.

Iubesc oamenii care fac noncombat pe subiecte importante. Vă știți voi, cei care vreți să trăiți bine, fără să vă certați cu nimeni, după care regulat mai băgați câte o postare că ce nașpa și rău e prin Rromânica. Atitudinea aceasta e similară cu “eu nu fac politică/ eu nu merg la vot” și din păcate nu va schimba lumea în mai bine.

Pe de altă parte mă întreb, retoric, cum ar fi fost dacă toate grupurile de fb ar fi fost moderate pe bune, oare cantitatea de gunoi și fake&news ar mai fi la nivelul ăsta incredibil din ziua de azi?

Și ajungem la ce ne interesează de fapt: se mai poate face ceva, ținând cont că am intrat într-o fază care seamănă a psihoză în masă? În teorie da, mai ales că avem modele din alte țări, ceea ce este important, pentru că românii sunt experți în copy-paste, și la bine, și la rău. Dar trebuie un consens politic și nu cred că vom avea așa ceva. În realitate, un lucru tangibil ar fi să scădem riscul pentru cei vaccinați iar pentru restul, să sperăm că virusul mai rezolvă din problemă.

PS: Nu doar nordicii – unde e cam frig, au rate bune de vaccinare, ci chiar superba Portugalie. Yessss!

PS1: Te-ai programat la doza 3? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.