Cărți, scene și manele – ediția decembrie 2021

—What’s Arthur Avenue, Duchess?

—It’s the main drag in the Italian section of the Bronx, Billy.

—What’s an Italian section?

—It’s where all the Italians live.

—Why do all the Italians live in one place?

—So they can mind each other’s business.

The Lincoln Highway, Amor Towles

The Lincoln Highway n-a fost rea, dar cred că așteptările mele au fost mult prea ridicate. Se mai întâmplă.

Everybody’s Talking About Jamie, bună muzica, fir logic, happy ending, red shoes, bine aleși actorii. Plus inspirat din întâmplări reale de acum 10 ani.

The Last Letter from your Lover (How am I doing Mr. Boot?), după Jojo Moyes. Merge o tură. La final mai lipseau porumbeii păcii și niște artificii. Lol. Plus că toate cele 3 momente critice sunt cu ploaie. Momentan Moyes îl bate pe Sparks și pe ambii îi depășește Julia Quinn, super amuzant.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, de-a lui Marvel, bătăi cu karate și momente matrix, distribuție asiatică, finalul e cu dragoni, super fain și eu nu mă uit la filme de genul ăsta. N-am înțeles de ce a ieșit cu scandal chinezesc, dar băieții ăia cred că au început să o ia pe ulei de soia…

Red Notice, cadoul lui Netflix, cu Ryan Reynolds, Gal Gadot și Dwayne Johnson, temă asemănătoare cu alte filme, umor asemănător, m-am plictisit pe la jumătate. Cu sponsorizări de la Mercedes și Porsche, că na, ce ar fi planeta verde fără urmăriri cu mașini, cu 3 secunde de Ed Sheeran, practic nu poți să mai faci un film fără mutra lui și cu Notorious B.I.G. pe final.

Love Life sezonul 2, not good, not bad, merge să îl vezi într-o zi în care ai epuizat toate celelelalte opțiuni.

The Morning Show sper să aibă și sezonul 3.

În foarte multe filme și seriale ai nevoie de context, altfel s-ar putea să nu pricepi anumite scene.

Avem sezonul 2 de la Emily in Paris și Salvați de clopoțel cel nou, plus continuarea lui Sex and the City, hai că nu e o lună așa proastă. :)) Plus adaptarea lui Anxious People, pe Netflix – o să vă placă. 🙂

Filmele de Christmas de anul ăsta sunt multe, fără măști, că-s într-o realitate virtuală și sunt cam variații pe temă dată, cu puțin mai multă diversitate, în funcție de canal. Poți să le pui să meargă pe fundal, în loc de Hrușcă. :)))

S-a dus la Oprah și a ieșit Adele One Night Only, un mini-concert cu ceva piese noi și cu piesele ei faimoase, plus lălăială despre divorț, slăbit și actualul. Muzica e faină și locațiile superbe.

Nu știu cum e la voi, dar eu mi-am bifat suta de cărți pe anul ăsta și am încheiat anul cu autorii mei preferați, care încă scriu ok (King/ Grisham/ Archer/ Moriarty/ Penny/ Woodward/ Shafak) – pe unii îi citesc din liceu, wowwowow!, plus am găsit unii noi. Yeeeei. Și am lista plină pentru sărbători.

Luați cu Mariah Carey, că îi bate la fund pe toți. 🙂

Dacă vedeți vreun film fain zilele ăstea, nu păstrați doar pentru voi! 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.