Eurovision 2022, partea 1

Nici măcar covidul nu a reușit să distrugă spiritul Eurovision, așa ceva… Ediția din acest an are loc la Torino, în Italia, din 10 în 14 mai. Aș fi uitat de el, dar mi-au trecut prin fața ochilor ceva știri despre preselecția locală (Ouatu, mă?), așa că m-am sacrificat și am ascultat piesele deja selectate, că poate mai găsim ceva interesant pentru playlist (da, optimistă incurabilă :)))

No bine, anul acesta avem după cum urmează, manele etno albaneze, manele rock bulgărești, ceva cu guitly pleasure din Croația (nope, e fără înghețată), un băiat picat din Vestul sălbatic estonian, ceva pop de la cehi și irlandezi, o Antonia de 22 de ani din Malta, ceva Stripper San-marinez, un polonezo-american și georgienii, care vin cu un circ alternativ bunicel.

După care mai avem și următoarele:

Israel, în sfârșit o piesă de Eurovision, lol :)))

Letonia, Eat Your salad, cică se cheamă alternative unicorn pop… hai că e ok, nu suntem cei mai penibili anul ăsta. :))))

Moldova, Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov, Trenulețul, bun, dar trebuie să înțelegi subtilitățile culturale așa că nimeni nu va pricepe nimic.

Norvegia, Subwoolfer, Give That Wolf a Banana, ceva cu lupi și banane, dear God!

Spania, muuuuult mai bine ca de obicei.

Moldovenii sunt în prima semifinală, românii în a doua. Anul ăsta probabil câștigă Ucraina sau Rusia, în funcție de starea vremii de afară. 😉

Cât despre ce a fost la preselecția românească, am avut senzația că oricine de pe stradă putea cânta cam orice. Kilogramele, hainele, machiajele și lumina de scenă m-au cam speriat, precum codul bluetooth, de abia mi-am revenit. :)) După care am realizat că probabil era cu temă impusă, freak show, că altfel nu-mi explic ce căutau Helciug sau tanti care lălăia la refren pe rusește. Niciuna din melodiile din finala vieții nu are nicio șansă la Torino, practic s-ar putea ca anul acesta să nici nu ajungem în finală. Apropo, câți bani s-au cheltuit de TVR pe porcăriile ăstea?

Vine și partea a doua (iar optimism), când apar și restul de melodii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.