Round trip: Siriu – Valea Prahovei (6)

De fapt am fugit de ploaie și frig. Că fix când a ajuns mașina la scară, țuști și stropii de ploaie. 😀 Planul era să mergem până la Siriu, că sigur nu sunt așa mulți turiști pe acolo și să ne întoarcem înapoi. No bine drumul a fost destul de aglomerat, căci și alții au avut probabil o idee similară. 🙂

Barajul Siriu este un baraj de pământ, construit pe râul Buzău între 1972-1994, are o înălțime de 122 m și o lungime de 570 m. Lacul de acumulare artificial, cu același nume, are vreo 10 km lungime, este sursa de apă potabilă și pentru irigații și alimentează o hidrocentrală.

Drumul până acolo este cât de cât ok, deși are porțiuni de “cad pietre” și este mai pușcat din momentul în care intri în județul Buzău. Plin de serpentine și cu un peisaj spectaculos, cu porțiuni cu semafoare, căci se lucrează pe el.

Sus pe baraj este un birt, cu toaletă cu 2 lei fisa, pe care o iei de la bar (yup…), micișori cu pâine și muștar și mese de plastic.

Ce ar mai trebui ar fi mai multe zone de belvedere, cu asfalt pe ele. Că no, de asta ajunge turistul în zonă, să se oprească și să se uite la peisaj și lac.

N-am găsit covrigi de Buzău, dar drumul e plin cu anunțuri de cârnați de Pleșcoi (cârnați afumați de oaie). Și peturi cu vin multicolor, pe porțiunea de Valea Călugărească, înainte de Ploiești.

Pentru o zi cu soare merge de o excursie.

Dacă vreți să scurtați drumul, undeva după Pătârlagele este o scurtătură către Mizil. Noi am ratat-o. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.