Cărți, scene și manele – ediția mai 2022

In a liberal democracy, citizens are the masters of their fate. If we believe democracy has failed us, we should first ask ourselves whether we have failed the test of democracy.

Our Own Worst Enemy: The Assault from Within on Modern Democracy, Tom Nichols

Everything’s an investment, Chief Inspector.”

“Everything?”

“Everything. And I don’t just mean in business. As humans, we invest not just money. We spend time. We spend effort. There’s a reason it’s put like that. Life’s short, and time is precious and limited. We need to pick and choose where we put it.”

“For maximum return?”

“Exactly. I know it sounds calculating, but think about your own life. You don’t want to waste your time with people you don’t like or doing something you don’t find fulfilling.”

Kingdom of the Blind, Louise Penny

Sunt la zi cu Louise Penny, în sfârșit, și sunt îndrăgostită de ea. De abia aștept următoarea carte. 🙂

Nu e rău să avem trilioane de filme, seriale și platforme de streaming, putem alege – în teorie – orice, pentru toate gusturile, mai mulți actori și tehnicieni au ocazia să fie plătiți prost, porumbul modificat genetic se transformă în popcorn, cum s-ar zice un fel de win-win, dar de o calitate proporțională cu cea a producțiilor din domeniu, adică din ce în ce mai scăzută, că, probabil, o sută la sută calitate nu se mai împarte la zece producții, ci la zece miliarde. Cinematografia odinioară era motiv de socializare și producțiile bune se măsurau în ore de conversații pe tema acestora. Adăugați piese de teatru, spectacole diverse și producții tv, plus cărți și expoziții și aveți întregul univers cultural. Undeva ceva s-a rupt, pentru că am senzația că majoritatea suntem la bifat chestii, precum cercetașii în colectat de insigne.

După aproape 4 ani, avem sezonul 3 de la Atlanta, care e mai dement ca anterioarele. Gașca lui Paperboy, care e super vedetă, se plimbă prin Europa, ca să putem discuta puțin și despre rasism și altele la noi acasă. Vom avea și sezonul 4, care va fi ultimul.

Slow Horses, despre MI5 britanic, spioni, dezastre, etc. Simpatic, scurt, urmează sezonul 2.

Tokyo Vice, nu-i rău deloc. Acțiunea este din 1999, are în centru un jurnalist gaijin (străin) – american în Tokyo, care investighează yakuza locală și se bazează pe experiențele reale ale lui Jake Adelstein. Nu știm dacă va avea continuare.

Anatomy of a Scandal, cartea a fost bună, distribuția e ok, se vede într-un weekend.

Roar, despre și cu femei.

The First Lady. Cu potențial de sezon doi și o distribuție în care le regăsim pe Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Gillian Anderson și Dakota Fanning. Totul ca totul, dar voi ați văzut ce față întinsă de 40+ are Michelle Pfeiffer? 🙂

Se termină Bull, reîncep sezoane noi de la Girls5Eva, Hacks, Tehran.

The Lincoln Lawyer, pe Netflix din 13 mai, adaptarea lui David E Kelly. A fost și film în 2011, cu Matthey McConaughey și Marisa Tomei.

Ten Percent, comedie despre o agenție de talente din Londra, seamănă cu Flack.

Voi vă mai aduceți aminte de Jovanotti? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.