Update #24 coronavirus

Noi nu mai avem restricții nu pentru că s-ar fi dus virusul pe câmpii, ci pentru simplul motiv că economia sughițea rău de tot. Și în plus românii nu pun prea mare preț pe viață – știm asta de la fatalismul din Miorița – cine scapă bine, cine nu, iară bine, așa că ne mai certăm puțin pe net cu antivaxii, dar în rest vine vara, concedii, inflație, pana mea, avem alte probleme pe cap. 🙂 Prin restul lumii, într-un val sau printre valuri, cu sau fără ceva restricții, cu sau fără ceva retarzi care protestează nici ei nu mai știu pentru ce plus, oare cine????, comuniștii chinezi și minciu…, pardon, strategiile lor deosebite de a ține covidul sub controlul partidului.

Dar nu asta vreau să vă spun. Încep să apare dimensiunile dezastrului, că na, trece timpul și ne putem uita pe mai mulți indicatori. Mortalitatea ar fi undeva pe la de 3x cifrele oficiale.

În US, din 1 milion de morți, 70% (3 din 4 decese) au fost persoane peste 65 ani, mai mulți bărbați decât femei. Zona rurală afectată mai mult decât urbanul, din motive de acces/interes la vaccin și acces la servicii medicale.

Boosterul doi sau doza patru. Protecția mai redusă pentru ultima variantă de omicron, dar cu promisiuni să avem o variantă nouă, actualizată în toamnă.

Am un sentiment bizar când intru în magazin fără mască. Ceea ce momentan este excepție. Dar na, o să treacă.

Și că o porcărie de virus nu era suficient, avem deja 15 țări de pe 4 continente care raportează cazuri de variola maimuței. Și eu nu știu unde naiba pot găsi informațiile legate de schema mea de vaccinare din copilărie, că de făcut, le-am făcut pe toate care erau disponibile pe atunci (idei?).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.