Cărți, scene și manele – ediția iunie 2022

Am citit ceva drăguț, The Violin Conspiracy, despre un violonist afroamerican, care primește moștenire un Stradivarius și care îi este furat înainte de un concurs internațional. Mi-a adus aminte de Defăimarea lui Paganini, pe care am citit-o prin copilărie.

Am așteptat City on Fire, a lui Don Winslow, ca pe cozonacul de sărbători și înghețata iarna. :))) Și când am dat de ea, am citit-o în câteva ore, fără să fac altceva. Nu e rea, mai subțire ca cele din trilogia mexicană, dar o să iasă un film fain, cu multe împușcături. 🙂 Mai sunt două cărți în această nouă saga, a mafioților italieni și irlandezi din US, după care Don a zis că se lasă de scris și se va ocupa de civism & politică.

Top Gun: Maverick – OMFG!!! M-am uitat la trailere, la videoclipul lui Lady Gaga, la știri și interviuri, la filmul din tinerețe și tot ce pot să vă spun e că dacă nu e măcar la același nivel, îmi bag picioarele în cinematografia americană. :))) În altă ordine de idei, l-ați văzut pe Tom Cruise? Toată lumea a albit, s-a îngrășat, numai el arată fix ca acum 30 de ani, inclusiv culoarea la păr. Doar niște riduri subtile, de zici că-s făcute special. Să ne zică și nouă dacă s-a clonat sau dacă a descoperit fântâna tinereții. Sau măcar marca de vopsea (sunt invidioasă de mor :))) )

Nu am înțeles deloc ultimul sezon al lui Killing Eve. A fost o lălăială fără sens, care se termină cu (spoiler alert!) Eve teafără, deși cam toți de prin jur ajung mâncare la peștișori. Mare diferență față de alte seriale, ex. The Split sau preferatul meu, Private Eyes, unde ai mai fi vrut niște episoade, măcar încă 6. 🙂

Atlanta, sezonul 3 -some weird shit, my friends.

Schmigadoon! – muzical în 6 episoade. Nu înțeleg cum am putut eu să ratez un serial muzical. 🙂 Este o parodie care îți va aduce aminte de muzicalurile din anii 40-50. Dar nu vă așteptați la nu știu ce acțiune.

Sezon nou de la Only Murders in the Building, Devils, Physical (iar nu pricep de ce există continuare..).

Westworld sezonul 4, vine după 2 ani și un pic. Yeeei.

Hollywood Stargirl, de la Disney. Nu știu dacă ați observat ce se poartă mai nou, bagi câte un actor faimos în film, care apare câteva minute, dar e super vizibil în trailer. Tehnică de marketing, frate.

The Offer, despre cum s-a făcut The Godfather, dar să fiu sinceră, l-am pus pe listă pentru Matthew Goode. :))) În altă ordine de idei, Miles Teller crește frumușel în roluri. E simpatic realizat, habar n-am avut câte spirite de mafioți s-au incins ca să blocheze filmul și cât au trebuit să muncească producătorii să-l aducă în echipă pe Al Pacino, un necunoscut la vremea respectivă.

Shining Girls, să citesc cartea înainte să văd mini-seria sau să văd mini-seria înainte să citesc cartea? Greu… E cu Elisabeth Moss, trailerul arată interesant.

The Lake cu Julia Stiles, vedem ce va fi de capul lui.

Downton Abbey: A New Era, pfuaiiiii ce lună avem! Suntem la al doilea film după serial și posibil să mai vedem încă unul în viitor. Să vă zic… să nu vă zic?? (SPOILER ALERT, închideți ochii dacă nu vreți să citiți, lol) Cel mai mișto personaj moare la final, guess who?

E foarte bun Dick Wolf, nu doar că rezistă pe o piață saturată de filme și seriale, dar a reușit să termine FBI-urile cu un episod cu un personaj ucraineano-rus, afectat de sancțiunile războiului (well done mate!), un episod filmat în Pula, Croația (salutări!) și altul care ilustra un adolescent cu o pușcă, dornic să-și kilărească colegii și care ar fi trebuit să ruleze tocmai în ziua atentatului din Uvalde (creepy AF, știu). Pe lângă ele, Chicago-uri și Law and Order, mai scoate un serial nou, din toamnă, On Call.

Michael (C Fox) & Michelle (Dockery), ambii din Dowton Abbey, printre multe alte filme. Well, cine s-ar fi gândit…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.