Ce am învățat căutând costume de baie

Omul cât trăiește învață. Eu, mai mult ca restul, căutând costume de baie în anul de grație 2022. În magazine fizice și online.

La fel ca și pentru restul de textile, mărimile costumelor variază de la firmă la firmă și probabil sunt toate fabricate în aceeași firmă chinezească, doar că pe etaje diferite. Și sunt testate pe modele asiatice. Că am avut surpriza de a nu încăpea în diferite modele, de zici că sunt elefant. Nu sunt. Doar hipopotam. Dar na, tot ar trebui să întru într-un M către L, că ultimul costum de baie este de la copii. Și încă mă încape bine mersi, doar că s-a subțiat. Revenind. Am probat costum întreg, la Hervis, care nu acoperea sânii, oricât aș fi tras eu de el în sus. Probabil era pentru dansat la bară, nu pentru înot. Am probat o multitudine de sutiene care mai aveau nevoie de juma de palmă să se poată închide la spate. Dacă încercai un număr mai mare, cazul unora de la C&A, circumferința rămânea identică, dar sutienul mai căpăta un deget de material. Am sărit peste modelele de anul acesta, care-s toate braziliene – încălzire globală primesc, dar să acopere tot posteriorul maică – și peste cele cu n tone de burete care, probabil sunt doar pentru pozici pe mal, că sigur nu poți înota în ele, și am încercat să găsesc costume întregi sau în două piese pentru înotat. Ultimul șoc a fost cu Arena, Speedo și Adidas. Cele întregi au spatele decupat și sutienul sub formă de bustieră. Dar, oricât m-am străduit, n-am înțeles cum te îmbraci cu ele. Că fundul nu intră pe sus. Și dacă tragi slipul, nu mai intră bustiera, că materialul nu e suficient de elastic. Și viceversa. :))))

Cel mai haios este să cauți pe site-uri online. Costumele în două piese sunt mai nou vândute separat, sutien și slipi. Că poate le combini între ele. Eventual același model, culori diferite, că altfel e ușor complicat. Pentru că în școala de design nu se învață culori complementare și alte chestii de bază. Bun. Să zicem că selectezi pe pagină mărimea și pe următoarea treci prin sutiene; alegi unul, ți se deschide pagina următoare, îți place și vrei să vezi cum arată slipul, țeapă! Cu excepția unui singur site, pe majoritatea trebuie să mergi pe pagina anterioară și să cauți, și să cauți, până dai și de slip. Doar pe Esprit au o persoană cu creier funcțional angajată la IT, care îți arată și slipi sau alte modele de sutien. Problema numărul doi este că vezi cum arată produsul, dar de multe ori nu ai și poza cu persoana îmbrăcată cu el. Nu mai discutăm de faptul că vindem pentru adulți cu modele sub 20 de ani, posibil minore, cu constituție potrivită vârstei, care sunt toate peste 1.75 și mărirea XS. Pe piața europeană unde oamenii sunt mai degrabă lați, decât înalți. :)))

Nu discutăm nici de calitatea materialelor, că ești norocos dacă nu se vede pielea prin ele, sau de prețurile fixate în funcție de cum bate vântul.

Pe unde am fost: Hervis, Decathlon, Intersport, Carrefour, C&A, H&M, New Yorker, magazinul de la Paradisul Acvatic. Magazine online: C&A, H&M, Calzedonia, Penti, Esprit, Bonprix, Astratex, About You.

Dacă mai știți magazine, lăsați-mi un comentariu, că de abia aștept să mai încerc niște costume. :)))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.