Doar o altă zi obișnuită de iunie…

Ies din peșteră până la piață, vecina de la parter mă informează că cei de la spații verzi au tăiat gardul viu. Aproape de tot. Sunt zone în care au mai rămas doar crengile. Și în rest este un spațiu gol, în care simți că lipsește ceva. Frunzele măh, lipsesc frunzele. Că nu e gard viu, fără frunze!

Mă întorc, intru pe Georgel să plătesc niște facturi, dar nu pot, că trebuie să-mi actualizez buletinu’. Acum două luni și un pic, când am schimbat cartea de identitate, le-am trimis o copie pe net. Și am primit un răspuns de la roboțel că fie mă duc în agenție (nu), fie le dau telefon și intru nu știu unde pe site (nu), că altfel nu se poate (ba se poate). Și uite că s-a putut. A trebuit să urmez niște pași, să fac o poză la buletin și gata, s-a actualizat. Și pentru că a trebuit să verific datele, ce descopăr eu? Că nu mai am toată adresa, că madama de la starea civilă mi-a mâncat blocul. :))) Și că stau în jud. BV, că probabil cuiva i-a fost lene să scrie tot cuvântul. Sau o fi marea tehnologizare a orașuluiverdedepovesteșideamăsii, caz în care pregătiți-vă pentru când o să mergeți pe la diferite instituții și o să aflați că nu e ok, că nu rimează cu cererea și dosarul cu șină. Cum măh să prescurtezi cuvinte pe documente oficiale??????

După care am intrat pe fluxul de știri. Să mă relaxez. Și am aflat că președintele nostru, care a fost la Kiev împreună cu cei 3 tovarăși din Miorița UE este compătimit pentru că a fost cropuit din unele poze oficiale. Sincer, aș vrea să cred că efectele vizitei lui acolo se vor vedea în lunile următoare, dar din punct de vedere al comunicării echipei românești, Ioha a fost fix ca nuca în perete. Faza asta se suprapune peste guvernul de doi bani, peste (încă-nu-este) criză și peste legile securității. Într-un context social, economic, de mediu cu super provocări și cu război la graniță. Și covidul nu e gata, chiar dacă am renunțat toți la măști.

Și dacă tot discutăm de comunicare sau folosirea ei defectuoasă, în weekend, AFI BV (eu pot să folosesc prescurtarea, statul nu!) și prietenii lor – posibil actuala primă doamnă a municipiului – au dat cu bâta în baltă, explicându-i pe fb haterului de Țața că zgomotul lor de pe terasă e ok, că mușchii lor pot face ce vor. Nu mă miră atitudinea, orașul s-a umplut de ceva vreme de găști și gășculițe cu tupeu, de toate culorile politice, că banii nu miros. Ce pot recomanda oricărei persoane din Brașov, hater sau nu, este reclamarea activităților contrare legislației în vigoare la instituțiile de profil, Poliția locală, garda de mediu șamd.

De abia aștept să văd ce mai aduce săptămâna în curs…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.