Tot ce mi-a trecut prin cap #Ucraina (6)

Păi bine Putine, psihopat obosit care ești, de ce nu ne-ai spus că ești fan Brad Pitt în World War Z (de unde Z-ul ăla despre care nimeni nu știe de unde a apărut…)?

Nu este haios să urli împotriva vestului, iar amanta și fii-ta să aibă mega viloace și banii sub saltea fix în vest? Motivul pentru care s-au putut pune sancțiuni pe anturajul psihopatului este că toți au mega averi în UE, UK și SUA, tocmai țările care le stau în gât. Că dacă își țineau averea în Cecenia și Belarus, acum erau liniștiți și flexați.

Minciuni, minciuni cât casa, minciuni cât universul, minciuni, minciuni, minciuni nonstop.

Ce nu pot să priceapă psihopații planetei este că noi, prin Europa, ne batem în melodii proaste la Eurovision, în cafele făcute în espresor sau ibric și în felii de pizza, cu sau fără sarmale pe ele. E de prost gust să te bați pe câmpul de luptă, ce naiba, nici măcar copiii nu se mai joacă pușchi-pușchi cu cornete în fața blocului.

Suedia și Finlanda au aplicat pentru NATO, turcul vrea și el să negocieze puțin. Aștept cu drag ziua în care Orban și Erdogan o să își ia o palmă între ochi.

Declarativ vorbind, există o diferență de percepție între vestul și estul Europei. Est europenii, care au stat sub ocupație rusească de la al doilea război mondial până la începutul anilor 90 știu prea bine că rușii sunt o calamitate mondială, că jafurile, violurile și toate crimele de război nu sunt nimic neobișnuit și că Putin nu se va opri niciodată la granița UE sau NATO.

Acum este momentul pentru multitasking și prioritizare. De asta nu poți guverna cu cei mai proști sau cei mai fuduli copii ai clasei. Nici la nivel național, nici la nivel local. Gândiți-vă că discutăm de criză a gazelor, a energiei electrice, a combustibilului, a grâu + porumb + alte cereale + floarea soarelui concomitent cu inflație, exacerbarea climei datorită încălzirii, valuri de refugiați + imigranți din alte zone cu războaie/ conflicte interne/ probleme economice, probleme logistice mondiale, comuniștii chinezi, valul douăsuteunu covid cu sau fără restricții, presiunea extremiștilor de dreapta sau stânga, unii mai catastrofe ca alții și filme proaste pe Neflix! Și unele dintre altele, care se influențează reciproc. De fapt trăim niște vremuri super interesante și provocatoare, aștept să văd ce ne mai aduce anul viitor, niște dinozauri? Tatăl lui ET? :)))

De fiecare dată când citesc câte miliarde sunt consumate pe arme și muniție îmi vine să urlu. Bani cu care s-ar fi putut face atâtea chestii bune pentru planetă…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.