Avem nevoie de educație pentru femei

N-am înțeles niciodată de ce majoritatea femeilor care ajung în politică sau decidenți în Ro sunt proaste, super proaste și incredibil de proaste. Nu e de la culoarea părului, că m-am făcut și eu blondă, de nevoie, și uite că jumătatea de neuron încă funcționează. Nu e nici de la culoarea politică, pentru că le regăsim prin toate partidele. Este un efect al politicii defectuoase de cadre, că ne băgăm la înaintare neamurile și amantele, în detrimentul altora de pe stradă, care ar putea fi profesioniste, asta e clar. Dar omul învață la locul de muncă și devine enervant când, peste ani, nu se vede nicio schimbare.

Din punctul ăsta de vedere haterii au dreptate când spun că a avea paritate între sexe nu va duce neapărat la performanță în sistem. Dar dacă obligativitatea de a avea mai multe femei în politică și în boarduri de companii va fi dublată de fonduri pentru formarea bazei din care să recrutăm doamne și domnișoare, atunci s-ar putea să avem o șansă.

Și da, incredibil, dar uneori avem nevoie de perspectiva ambelor sexe, mai ales atunci când facem politici publice. Care se fac pentru toată lumea, nu doar pentru cei mai deștepți sau cu penisul cel mai mare.

În același timp, avem nevoie majoră de educație pentru femei, continuă și nonstop, ca să nu mai regăsim opinii pe net de genul “avortul este folosit de vitele care fac sex” sau “femeile de la țară, unde nu există doctor de familie, ar trebui să-și bage sterilet că e ieftin” sau alte tâmpenii similare.

Drepturile pentru femei, de la cu ce haine ai voie să te îmbraci, la avort, contracepție, cu cine ai voie să te căsătorești, dacă ai voie să fii singură, să ai venituri sau proprietăți, să lucrezi sau să votezi, au fost câștigate după secole și oricum sunt zone întregi pe glob unde femeile valorează mai puțin decât o cămilă. Extremiștii creștini republicani tocmai au reușit să mai anuleze o parte din drepturi, transformându-le pe americance în cetățeni de mâna a doua, val care se va propaga și în alte țări. Pe tărâmurile noastre sunt o mulțime de mizerabili care ne-ar vrea docile și cu lanțul de gât. În aceste vremuri odioase, mi se pare imperios necesar să pui mâna pe carte & net, să te informezi și să te educi singură și să nu mai repeți ca o gaiță proastă rahaturile propagandei extremiste. Pentru că toate drepturile din ziua de azi, inclusiv cel de a comenta, mâine s-ar putea să nu le mai ai.

Da, chiar și tu care ești împotriva avortului, proasta dracului!

PS: pentru educația dumneavoastră nu uitați să urmăriți patruzecișidouă de minute pe zi documentarul The Handmade’s Tale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.