Analfabeții cu studii superioare vor putea crea noi generații de analfabeți, ura!

Pe lista mea de probleme majore, pe lângă război, trumpiței, încălzire globală și haine din plastic, figurează spațiul de după virgulă. Odinioară mă legam de gramatică, de exprimare, dar să fim serioși, chiar și standardele mele au scăzut considerabil, exemplu ultimele articole de pe acest blog. LOL.

Folosirea spațiului de după virgulă este ultima dovadă a faptului că, indiferent de studii (superioare, chiar), de profesie (jurnaliști locali, anyone?!) sau de nivel de comunicare (oficial, superoficial și de primă bancă a țării), analfabeții sunt o sectă bine înfiptă în structura societății. Vă rog să nu îmi cereți printscreenuri!

Acestea fiind datele, nu trebuie să ne mire că, cităm dintr-un articol recent de pe Hotnews, “Absolvenții de studii superioare pot să predea în școli, fără module de pregătire sau masterat didactic – Proiect legislativ”.

Practic oamenii din minister au descoperit că au o problemă de personal și s-au hotărât să o rezolve clasic, ca la români, coborând standardele sub nivelul mării. Parafrazând din respectivul proiect, dacă ai studii superioare, atunci mai dai un test teoretic de pedagogie și voila, poți deveni profesor.

Acum, tot din experiență știm că studiile superioare în România, chiar și la nivel de master, sunt supraevaluate și că absolvenții uneori sunt incapabili să profeseze în domeniu, darmite să îi învețe pe alții pe subiect. Problema numărul doi este că modulul pedagogic din facultate dura trei ani pe vremea mea și vreo doi acum, dacă am înțeles eu bine. Dacă el este redus la un test teoretic, atunci ceva nu este în regulă. Ori durează prea mult, caz în care trebuie reevaluat, ori vor intra în sistem persoane care habar nu au metode de predare și care vor trebui instruite la locul muncii, proces care va perpetua harababura din domeniu și nu va ajuta retenția de personal. Și nu poți să dai copy-paste de planificări, dacă nu știi ce să copiezi. 🙂

Și această măsură face parte din faimosul program România educată? Caz în care, wtf ppl?!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.