#alegeri2024: locale Brașov, la cald

Ochiometric și din avion, rezultatul din Brașov-satcupretențiidemetropolă pare cel mai prost din toată țara. Coliban a pierdut la diferență mare, de prin toate cartierele. Informal vina este dată pe 65+ care au ieșit mai mulți la vot versus 2020, când era pandemie și pe lipsa tinerilor, care erau ocupați cu drogurile. Zoso zice și că la rezultat au contribuit blocada presei din mandat și faptul că primarul nu a fost destul de bătăios. Eu zic că s-au făcut multe gafe timp de 4 ani și campania a fost cum a fost.

Comentarii legate strict de cifrele de la locale:

Cu cât te aproprii mai mult de Centrul vechi și civic, cu atât Coliban are mai mulți fani.

Cu cât ai mai multe blocuri noi pe stradă, cu atât ai mai multe voturi pentru Coliban.

Și dacă te-ai mutat în Răcădău pentru natură și biciclete, există o șansă mare să fi votat Coliban.

Practic a câștigat voturi în Schei, zone din Civic, Răcădău, Tractorul sau Avangarden, dar a pierdut la diferențe mari Florilor, Steagu, Tractorul sau Bartolomeu vechi, cu zonele de blocuri vechi.

În cele 2 circumscripții electorale în care îmi fac eu veacul, Coliban a fost pe primul loc, deci eu și cu ai mei de acasă putem să dormim liniștiți, că trăim pe străzi cu oameni normali la cap.

Dar fiți atenți fază aici, dintr-o secție: primar: Coliban 48,73%, Scripcaru 42,36%, alții 8,91%. După care la CL avem PSDPNL 41,04%, Dreapta unită 39%, alții 13,31% și AUR 6,65%. Cum explicați? Au votat Coliban, dar n-au votat partidul?

În altă ordine de idei, fanii SOS au votat într-o secție de la Aprily și în una de pe Hărmanului și ungurii au votat etnic, UDMR. URSii cu reforma au luat 1600 de voturi, insuficiente pentru acces la CL.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.