Problema cu stilul de viață sănătos (2020)

Problema majoră în 2020 este că stilul de viață sănătos te face persoană cu nevoi speciale.

Industria alimentară este atât de varză în momentul de față, încât este imposibil să consumi doar produse nutritive. Practic există două soluții, să te apuci să produci tu totul, într-un mediu controlat, de laborator sau să te apuci să îți cauți furnizori, pe care să îi verifici la calitate. Imposibil, chiar dacă ești vegan (care, apropo, nu este echivalent cu sănătos). Drept urmare ajungi la varianta trei, de compromis, furnizori agreați + cele mai puțin proaste variante de produse din magazine, citind etichetele și acceptând prețurile mai mari. Apropo, citiți etichete când cumpărați de mâncare? 🙂

Dacă te-a pus necuratul și vrei să mănânci în oraș, sper că ai o pisică neagră în buzunar! Să te protejeze de înjurăturile printre dinți ale ospătarilor când vei începe cu n întrebări legate de meniu. 🙂 În cazul cel mai fericit poate vei reuși să mănânci ceva ce nu înoată în sare, zahăr și grăsimi. Dar cel mai probabil mâncarea de la McD va fi cea mai bună opțiune.

Nu bei alcool, nu bei cola, dar de ce nu stai tu acasă oare??? 😀 Altfel o să comanzi apă plată cu lămâie, tot în înjurăturile chelnerilor. Sau unicele două mărci de apă tonică. Cu obligatoriul pai de plastic. (Da, o vrea Comisia o Europă fără paie, dar obiceiurile proaste mor greu…)

Nu fumezi, nu pierzi nopțile și faci sport? Hai măi, mai lasă-ne :))) Acum ce vrei să ne spui, că îți merge și semnalizarea la mașină??? 😉

Nu mai deschid subiectul sf al comportamentelor sociale sănătoase, că încă nu scriem ficțiune. :))

Dar ce vreau să concluzionez este că la început de 2020, este o distanță uriașă între ce promovăm prin articole și politici publice și realitatea înconjurătoare. Una din explicații este că e greu să înveți, dar e și mai greu să dezveți. O alta este că legislația nu este actualizată și nu este coerentă, plus nu vine la pachet cu strategii și planuri de acțiune, sau, dacă acestea există, sunt mai degrabă teoretice, decât pragmatice și/sau nebugetate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.