Dezastru în bucătărie, ep. 22 – supă de fasole verde păstăi

No bine, să zicem că e supă pentru că nu e acră și nici nu are prea mult bulion în ea :))

Pregătitul și gătitul durează mai puțin decât un update de windows 🙂 Mai întâi se deschide frigiderul (sau cămara, după caz). Se identifică ceva legume de zeamă, adică ceapă, ardei, morcov, țelină sau pătrunjel, se spală, curăță, taie mărunt, se aruncă în oală cu puțin ulei, sare, piper, vegeta, eventual boia, se sotează câteva minute, după care se adaugă apă și se lasă să dea în câteva clocote. Se spală și se curăță fasolea verde, se taie sau rupe, după preferințe după care se adaugă în zeamă. Către final se taie niște roșii mărunt și se aruncă în oală. Atenție, nu încurcați roșiile cu mingea de baschet, că riscați să sfârșiți dezastruos cu toată supa pe pereți 😛

La final puteți pune niște pătrunjel verde tocat deasupra.

E o supă/ciorbă de legume (vegană, pentru hipsteri) neplanificată, dar s-a întâmplat ca mama să cumpere niște fasole și să-mi trimită și mie 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.